Ce peste ai voie în sarcină

Atunci când ești însărcinată, alimentația devine o parte esențială a preocupărilor tale zilnice. Una dintre întrebările frecvente este legată de tipurile de pește pe care le poți consuma în timpul sarcinii. Este important să știi că pescuitul în ape contaminate poate conține substanțe nocive precum mercur, care pot afecta dezvoltarea fetală. Cu toate acestea, există anumite tipuri de pește care sunt sigure și benefice în timpul sarcinii.

Pești recomandați în sarcină:

Două porții de pește pe săptămână pot aduce beneficii semnificative sănătății tale și a bebelușului în dezvoltare. Peștele este o sursă bogată de proteine de înaltă calitate, omega-3 și alte substanțe nutritive esențiale.

Tip de Pește Beneficii
Somon Omega-3, proteine, vitamina D
Sardine Calcium, vitamina D, omega-3
Macrou Proteine, omega-3, vitaminele B

Este important să gătești peștele în mod corespunzător, evitând peștele crud sau insuficient gătit pentru a preveni riscul de intoxicații alimentare.

Pești de evitat în timpul sarcinii:

Există anumite tipuri de pește pe care este recomandat să le eviți în timpul sarcinii din cauza conținutului crescut de mercur. Acestea pot include pești mari precum rechinul, macroul regal și peștele spadă.

Faqs:

1. pot mânca sushi în timpul sarcinii?

Este recomandat să eviți sushiul care conține pește crud din cauza riscului de intoxicații alimentare. Optează pentru sushi cu pește gătit sau vegetariene.

2. este în regulă să consum pește în fiecare zi?

Este recomandat să consumi pește cu moderatie, respectând recomandarea de două porții pe săptămână pentru a evita expunerea excesivă la mercur.

3. ce alte surse de omega-3 pot fi incluse în dietă?

Alte surse de omega-3 includ nuci, semințe de in, și uleiuri vegetale precum uleiul de nucă de cocos și uleiul de măsline.


Vezi și:

Photo of author

Sandra

Lasă un comentariu