Cum să nu te îngrași în sarcină

Se spune adesea că sarcina este o perioadă minunată din viața unei femei, dar și una plină de schimbări fizice. Printre aceste schimbări se numără și creșterea în greutate, iar multe viitoare mămici se întreabă cum pot gestiona această creștere în mod sănătos și echilibrat. În acest articol, vom explora strategii practice și sfaturi pentru a te menține în formă și a evita excesul de kilograme în timpul sarcinii.

Menține o alimentație echilibrată

Una dintre cele mai importante aspecte ale menținerii unei greutăți sănătoase în timpul sarcinii este să ai o alimentație echilibrată. Asigură-te că incluzi alimente bogate în nutrienți precum fructe, legume, proteine slabe și cereale integrale în dieta ta zilnică.

Folosește tabelul 1 pentru a vedea câteva exemple de alimente sănătoase:

Grupul alimentar Exemple
Fructe și legume Mere, banane, spanac, morcovi
Proteine slabe Pui, pește, tofu
Cereale integrale Ovăz, quinoa, orez brun

Exercițiile fizice regulate

Activitatea fizică regulată este esențială pentru menținerea unei greutăți sănătoase în timpul sarcinii. Consultă-ți medicul înainte de începerea oricărui program de exerciții și alege activități ușoare și sigure pentru starea ta fizică.

Monitorizează greutatea cu responsabilitate

Este important să fii conștientă de creșterea în greutate, dar nu te concentra excesiv pe cifre. În loc să te uiți doar la cântar, fii atentă la cum te simți și la modul în care se schimbă corpul tău.

Sfaturi suplimentare pentru a evita îngrășarea în sarcină:

  • Alege gustări sănătoase precum fructe, nuci și iaurt natural.
  • Bea suficientă apă pentru a menține hidratarea.
  • Evită alimentele procesate și bogate în zahăr.
  • Planifică mese regulate pentru a evita foamea excesivă.

Faqs

Care este creșterea normală în greutate în timpul sarcinii?

Răspuns: Creșterea normală în greutate poate varia, dar în general, se recomandă un interval de 11-16 kg pentru o sarcină sănătoasă.

Pot să fac exerciții în timpul sarcinii dacă nu am fost activă înainte?

Răspuns: Da, poți începe exercițiile, dar începe cu activități ușoare și consultă-ți medicul înainte de a începe un nou program de exerciții.

Ce alimente ar trebui evitate în timpul sarcinii?

Răspuns: Alimentele cu risc ridicat de contaminare, precum peștele cu conținut mare de mercur și carnea crudă sau insuficient gătită, ar trebui evitate.


Vezi și:

Photo of author

Sandra

Lasă un comentariu