Unul dintre cei mai experimentaţi recrutori din România, George Butunoiu și Alliance Healthcare România lansează un concept de tutoriale online despre cum trebuie să arate un CV cu şanse foarte bune de reuşită în faţa recrutorilor. Scris sub forme diverse, CV-ul este şi în această perioadă un instrument necesar și definitoriu pentru primul contact al candidatului cu potențialul angajator.

“Fac asta de 30 de ani, am recrutat mii oameni pentru sute de firme mari, m-am întâlnit cu zeci de mii de candidați, o bună parte dintre ei cu adevărat de top. Toți interlocutorii din companiile și organizațiile private care mi-au fost clienți (pentru care am recrutat, adică: directori de HR, directori generali sau alți decidenți implicați în recrutare) au făcut și fac în continuare lucrurile la fel, la fel cum le fac și eu: la fel citesc un CV, la fel evaluează profilul din informațiile de acolo, iau în calcul aceleași criterii pentru a decide pe cine invită la interviu. Și români și străini, în egală măsură, nu am observat vreodată o diferență de abordare de fond, care sa te lase să crezi că ei fac altfel recrutările, după alte criterii”, spune George Butunoiu.

Primul invitat al interviurilor online organizate de Butunoiu este Iulian Trandafir, CEO Alliance Healthcare. Aceste vorbește, printre altele, despre criteriile pe care le are în vedere atunci când citește un CV și decide să invite persoana respectivă la interviu, despre aspectele importante pe care trebuie să la conțină CV-ul unui candidat cu potențial și cum se comunică pe termen lung cu acei candidați care nu au fost angajați după un prim interviu, dar care sunt interesanți pentru companie pentru proiecte viitoare.

Serialul video "Mecanismele Recrutarii": fac angajatorii lucrurile diferit? (III)Fac asta de 30 de ani, am recrutat mii oameni pentru sute de firme mari, m-am intalnit cu zeci de mii de candidati, o buna parte dintre ei cu adevarat de top. TOTI interlocutorii din companiile si organizatiile private care mi-au fost clienti (pentru care am recrutat, adica: directori de HR, directori generali sau alti decidenti implicati in recrutare) au facut, si fac in continuare lucrurile la fel, si la fel cum le fac si eu: la fel citesc un CV, la fel evalueaza profilul din informatiile de acolo, iau in calcul aceleasi criterii pentru a decide pe cine invita la interviu. Si romani si straini, in egala masura, nu am observat vreodata o diferenta de abordare de fond, care sa te lase sa crezi ca ei fac altfel recrutarile, dupa alte criterii. Si consultantii de la marile firme de executive search din Europa sau SUA evalueaza CV-urile si candidatii exact la fel, am facut foarte multe recrutari impreuna. Angajatilor si candidatilor ar trebui sa le spuna ceva afirmatia aceasta categorica. O sa invit mai multi reprezentanti ai angajatorilor sa-si spuna punctele de vedere cu privire la aceste mecanisme ale recrutarii, care sunt tema serialului nostru. Si primul este chiar Iulian Trandafir, country manager al Alliance Healthcare, cei cu care am si inceput acest proiect, de altfel. O companie cu peste 1,000 de angajati si careia nu ii mai trebuie mult ca sa ajunga la miliardul de Euro ca cifra de afaceri in Romania. GB NB1: In serialul nostru vorbim despre recrutarile pentru pozitiile de top si middle management, unde nu am vazut nicio diferenta de fond de la un specialist in HR la altul, sau de la un decident (angajator) la altul, dupa cum am tot spus. La recrutarile pentru pozitiile mai joase pot aparea diferente si particularitati semnificative de la un angajator la altul, poate chiar de fond, asa ca acele cazuri trebuie privite cu rezerva cuvenita.#recrutare #recruitment #CV

Publicată de George GB Butunoiu pe Duminică, 16 februarie 2020