Asociația Română de Hemofilie a început anul cu o faptă bună. A donat primul vizualizator de vene Centrului Medical Cristian Șerban din Buzias și a achizitionat 50 KITURI DE UZ PERSONAL necesar bolnavilor cu hemofilie. Urmează ca alte 2 vizualizatoare de vene să fie donate, respectiv Institutului Clinic Fundeni din București și Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara. Alte câteva sute de kituri personale dedicate pacienților cu hemofilie din Romania vor lua drumul către aceștia în perioada urmatoare.
Ca urmare a proiectului ȘCOALA DE HEMOFILIE – Astăzi alergi în locul meu, mâine alergăm împreună și implementat în cadrul evenimentului TIMOTION editia VI- 2020, cu susținerea financiară a TIMOTION, PFIZER , SOBI, și echipei HAMILTON CENTRAL EUROPE, calitatea vieții persoanelor cu hemofilie din România este mai bună.
Importanța dispozitivului de vizualizat vene:
Întrucât mulți pacienți, de la copii, tineri și adulți, întâmpină dificultăți mari în abordul venos, când realizarea de analize medicale și efectuarea tratamentului permanent devine un stil de viață si nu unul confortabil cu care trebuie să se obișnuiască pacienții, vizualizatorul de vene este un echipament inovator de înaltă tehnologie pentru puncția venoasă care, nu numai că ajută personalul medical la dificultățile întâmpinate în efectuarea tratamentului vital sau analize medicale, dar îi și asistă la evaluarea mai complexă a stării vasculare, precum evaluarea elasticității vaselor de sânge, observarea congestiei hemoragice subcutanată, evaluarea adâncimii venelor pentru alegerea unui unghi de puncție venoasă potrivit etc.
În cadrul școlilor de hemofilie anterioare contextului emidemiologic prezent și la care participau multe persoane cu hemofilie, discutam și învățam de la medici cât este de important să avem grijă de sănătatea noastră, atat cât ne-a mai ramas, astfel încât am dorit să ne îndreptăm atenția asupra unui KIT DE UZ PERSONAL necesar și util fiecărei persoane cu hemofile din țara noastra care ajuta la:
- Transportul medicamentelor în condiții de temperatură optimă cu ajutorul unei gentuțe frigorifice echipată cu inlocuitoare de gheață pentru transportarea tratamentului în condiții termice bune;
- Posibilitatea de a intervenii în caz de urgență cu ajutorul unei fase elastice sau a unei pungi de gheață;
- Facilitarea procesului de autoinjectare prin existența unui garou personal;
- Plasturi medicinali pe suport textil necesari pentru utilizarea post injectie sau rani superficiale;
- Întretinerea musculaturii necesare protejării articulațiilor de sângerari cu ajutorul banzii elastice pentru gimnastică necesară întreținerii musculaturii și fortificării articulațiilor.
Din anul 1992, de la înființarea asociației, ARH și-a propus informarea pacienților și a pubicului larg, prin realizarea de programe psiho-educative ce vin în sprijinul pacienților și familiilor acestora.
Asociatia Română de Hemofilie implementează numeroase programe și activități care să ducă la cresterea calității vieții pacienților cu hemofilie din țara noastră și o vom face în continuare cu dedicație și seriozitate.