- Tot ce trebuie să știi despre Covid – 19, măsuri de siguranță și modalitățile de prevenire ale infectării cu noul coronavirus
- Interferențe ale pandemiei în viața persoanelor cu hemofilie. Recomandări din partea specialiștilor
- Cum faci față emoțiilor în această perioadă
- Cât de importantă este mișcarea și ce poți face ca să rămâi în formă, dar și în siguranță
”Asociaţia Română de Hemofilie (ARH) reprezintă de mai bine de 28 de ani interesele comunităţii persoanelor cu hemofilie, boala Von Willebrand şi alte diateze hemoragice congenitale. Iar actuala conjunctură actuală epidemiologică de excepţie a pandemiei devastatoare a COVID -19 considerăm că este important să ne adresăm vouă tuturor cu informaţii pertinente şi sfaturi, astfel încât şi voi, membri ai populaţiei imense afectate de boli rare, suferind de hemofilie, boală vulnerabilă prin statutul ei de afecțiune rară și costisitoare, să nu fiţi periclitaţi” declară Daniel Andrei, Președintele Asociației Române de Hemofilie.
Ghidul dedicat personelor cu hemofilie în situația de urgență a pandemiei Covid – 19 a fost realizat cu sprijinul specialiștilor hematologi, psihologi și fizioterapeuți și conturat în urma unei serii de video- conferințe organizate de asociație pentru a marca Ziua internațională a Hemofiliei, dar și pentru a afla care sunt întrebările pacienților cu hemofilie, ce îi precupă în această perioadă grea de izolare și cum putem răspunde acestor întrebări.
Realizatorii Ghidului mulțumesc specialiștilor care s-au implicat în realizarea acestui material:
- Univ Dr. Margit Șerban, Medic primar hematologie, Centrul European pentru Tratarea Hemofiliei Cristian Serban -Buzias și Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Louis Țurcanu” Timișoara
- Adina Trăila (Medic hemtolog, Centrul European pentru Tratarea Hemofiliei Cristian Serban -Buzias)
- Emilia Ursu (Medic hematolog, Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Louis Turcanu” Timisoara)
- Adina Teodoriu (Psiholog, Centrul European pentru Tratarea Hemofiliei Cristian Serban -Buzias)
- Ioana Malita (Fizioterapeut, Centrul European pentru Tratarea Hemofiliei Cristian Serban -Buzias)
” ’Anulează decalajul” -‘Close the gap” a fost și trebuie să rămână în continuare ținta luptei voastre pentru o asistență medicală permanent îmbunătățită, cu atât mai importantă azi, cu cât contextul actual epidemiologic dominat de criza COVID-19 vă este potrivnică. Singura soluție este să” Fiti implicați “-“Get involved” , cu toții, în mod solidar si consecvent“, susține Prof. Dr. Margit Șerban, Fondator al Asociației Române de Hemofilie.
Puteți accesa materialul integral AICI.
Proiect dezvoltat de Asociația Română de Hemofilie, Centrul European pentru Tratarea Hemofiliei Cristian Șerban – Buziaș și Hemofilie.ro, cu susținerea partenerilor Pfizer, Bayer și Novo Nordisk.
Partener de comunicare: Oameni și Companii.