Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat joi că se poate asigura o cantitate de materiale sanitare, combinezoane şi kituri de testare pentru toate spitalele care tratează persoane infectate cu COVID.
“În acest moment putem spune că putem asigura o cantitate de materiale sanitare, o cantitate de combinezoane, precum şi de kituri de testare pentru toate spitalele care în acest moment au această aparatură sau desfăşoară activitatea pentru tratament a celor cu infecţie COVID. În acest moment, am distribuit la nivelul tuturor spitalelor care sunt în prima linie – cele care sunt de boli infecţioase, de faza a doua de pneumologie, precum şi de suport, cantităţi importante de materiale sanitare şi de medicamente. La nivelul spitalelor judeţene, care sunt cele de faza a treia, avem în acest moment şi pentru ele cantităţi de materiale pentru a fi pregătiţi pentru eventualele cazuri suspecte sau pentru cazurile care în acest moment sunt în izolare aşteptând un rezultat”, a spus ministrul la sediul UNIFARM.
Directorul UNIFARM, Adrian Ionel, a afirmat că materialele distribuite la nivelul spitalelor ajung pentru cel puţin două luni şi jumătate. “Ceea ce distribuim la nivelul spitalelor ajunge pentru cel puţin două luni şi jumătate din această perioadă. Vorbim despre toate spitalele menţionate de domnul ministru anterior. Aici şi în alte depozite secundare ale noastre mărfurile vin în mod continuu şi pleacă la mod continuu către spitale. Au venit foarte multe cantităţi de măşti, combinezoane, mănuşi, botoşei, halate, cam tot ceea ce au cerut spitalele până în acest moment”, a spus Ionel.
El a afirmat că mai trebuie să sosească în România încă 12 transporturi aeriene şi cel puţin şase transporturi terestre cu materiale şi echipamente. “Vor continua să vină, mai avem încă 12 transporturi aeriene şi cel puţin şase transporturi terestre până la jumătatea lunii mai care urmează să vină. Am achiziţionat inclusiv trei spitale modulare de campanie care au venit în România pentru MApN şi Ministerul Sănătăţii, spitale care au rolul de separa fluxul de bolnavi infectaţi cu COVID de fluxurile normale spitaliceşti”, a menţionat directorul UNIFARM. AGERPRES